Argentinsk rödräka med gazpacho - 4 pers.

800 g argentinska rödräkor
6 stora mogna tomater eller 2-3 burkar skalade tomater
1 st gurkar
1-2 st röd paprika
1 st Schalottenlök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
6- 8 st basilikablad
1,5 msk vinäger
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl grönsaksbuljong
socker

Till stekning:
Olivolja till stekning
skivad vitlök

Dela och kärna ur tomater och gurka. Skala gurkan och tärna både den och tomaterna. Rensa, skala och hacka paprika, lök och vitlök. Lägg samtliga grönsaker i matberedaren tillsammans med olivolja, vinäger, salt, peppar och basilika. Mixa allt till en jämn smet.
Häll över i en skål och tillsätt buljongen, lite i taget, tills önskad konsistens är uppnådd. Smaka av med salt och peppar och ev. socker. Ställ soppan kallt i 2-3 timmar. Rör om innan servering.

Häll i olivolja i stekpannan och lägg i den skivade vitlöken. Stek rödräkan i stekpanna under cirka 4 minuter (2 på varje sida). Servera räkorna på spett tillsammans med soppan och rostat bröd.