Bläckfisk med pasta - 4 pers.

4 st bläckfiskfiléer, tinade
16-20 st knyten med grön bandspagetti
500 g passerad tomat
2 st schalottenlökar, finhackade
3 msk pesto
1 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor, riven
1 knippe persilja, finhackad (spara några kvistar för ganering)
1/2 tsk svartpeppar, mald
1 tsk havssalt
parmesanost, riven

Lägg i schalottenlöken och vitlöken i en kastrull och fräs tills löken fått färg. Blanda i passerad tomat, pesto, svartpeppar, salt, persilja, olivolja och värm upp på medelvärme. Koka bandspagettin. Grilla bläckfisken (helst i grillapanna eller på utegrill) cirka 2 minuter per sida. Lägg upp pastan, häll över pastasåsen och den rivna parmesanosten. Lägg den grillade bläckfisken överst. Garnera med en persiljekvist.