Bläckfisktentakler i italiensk tomatsås - 4 pers

500 g bläckfisktentakler

Tomatsås
2 burkar krossade tomater
2 gula lökar
4 klyftor vitlök
2 dl rödvin
2 msk tomatpuré
2 msk färsk hackad basilika
2 msk färsk hackad oregano
30 g smör
2 msk olivolja
Salt och peppar

Häll i olivolja i en djup stekpanna eller kastrull. Fräs den hackade löken och den pressade vitlöken på låg värme i ett par minuter. Höj värmen till medeltemperatur och tillsätt krossad tomat, tomatpuré och vin. Låt såsen sjuda under omrörning i ca 10 minuter. Rör ned örter och låt allt sjuda på svag värme. Lägg i smör i en annan stekpanna och stek bläckfisktentaklerna i 2 minuter. Rör ner tentaklerna i tomatsåsen och smaka av med salt och peppar. Servera med pasta eller ris.