Calamares fyllda med räk och laxfärs – 4 pers.

400g upptinade calamares

Räk- och laxfärs
150 g vannameiräkor av mindre storlek
50 g lax
1 ägg
2 msk grädde
salt & peppar
dill, koriander

Tina bläckfisken i kallt vatten i kylen. Skölj den i en bunke med rinnande kallt vatten. Lägg bläckfisken på en handduk i kylen för att torka.
Mixa räkorna och laxen i en matberedare med knivar. Mixa snabbt i några sekunder, tillsätt därefter ägg och grädde. Mixa färsen slät. Smaka av med salt och peppar. Önskas kryddor finhacka och tillsätt t.ex. dill eller koriander. Sätt färsen i kylen i minst en timme.

Använd spritspåse för att fylla bläckfisken. Fyll inte hela bläckfisken då färsen sväller. Fyll ungefär 90% av bläckfisken med färs.

Serveras med blancherade grönsaker och skaldjursfond.