Calamares a la romana med tomatsalsa – 4 pers.

800g calamares a la romana – tina ej innan tillagning

2 tomater
1 röd chili
1/2 msk oregano – helst färsk
1 vitlöksklyfta
1 tsk malen spiskummin
1 tsk pressad limejuice
1/2 msk äppelcidervinäger
1/4 tsk salt
1/4 tsk nymald svartpeppar
1 msk koriander - helst färsk
1/2 tsk chilipulver

Neutral olja till fritering

Börja med att blanda salsan

Dela chilin, ta bort kärnorna och finhacka chilin. Skär tomaterna i bitar, blanda med chilin och övriga ingredienser. Mixa blandningen till en finfördelad salsa.

Hetta upp olja i en kastrull. Kontrollera att oljan är tillräckligt varm genom att lägga i en brödbit. Blir brödbiten gyllen brun är temperaturen korrekt. Lägg i ringarna och fritera dem i oljan tills de är gyllenbruna. Lyft upp ringarna och lägg dem på hushållspapper.

Servera som dipp till bläckfiskringarna. Komplettera med sallad och ris om det ska vara en huvudrätt.