Ceasarsallad med argentinska rödräkor - 4 pers

800 g argentinska rödräkor
romansallad
1 dl hyvlad parmesanost
4 st skivor bröd
vitlök och olja till stekning

Dressing:
5 st sardellfiléer
1 st vitlök pressad vitlöksklyfta
1 dl riven parmesanost
1 msk citronsaft
1 st äggula
1 dl olivolja
svartpeppar

Skär brödet i tärningar. Hetta upp olja i stekpannan och stek brödtärningarna gyllenbruna och frasiga. Skölj salladen och lägg i en skål.

Dressingen görs genom att mixa: vitlök, sardeller, äggula, parmesan, citron och peppar. Blanda sedan i oljan i en tunn och jämn stråle under omrörning.

Häll i olivolja i stekpannan och lägg i den skivade vitlöken. Stek rödräkan i stekpanna under cirka 4 minuter (2 på varje sida).

Blanda sallad, räkor, brödtärningar, den hyvlade parmesanosten och ringla över dressingen.