Chilimarinerade vannameiräkor med glasnudelsallad - 4 pers.

600g råa vannameiräkor storlek 71/90 (en mindre räka)
1 dl söt soja
½ dl fisksås
2 msk olivolja
1 st citron, saft och rivet skal/zest
1 st rödchili, finhackad
50g koriander, hackad
2 st salladslök, strimlad
1 st röd paprika, strimlad
1 ask sockerärtor, strimlad
2 msk sesamfrön
glasnudlar

Rosta sesamfrön lätt i en torr stekpanna. Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke och ställ i kylen i minst en timme. Spara hälften av koriandern till garnering.

Koka glasnudlar enligt instruktionen på förpackningen. Hetta upp en kastrull/wokpanna och häll i räkblandningen. Tillsätt nudlarna när räkorna har ändrat färg till rosaröda. Låt nudlarna bli varma och garnera därefter med koriander.

Servera direkt.