Förrätt, carpaccio på ångad Madako med grönsakshack- 4 pers.

320 g madako
1 st citron
olivolja
salt och peppar
tomater, ruccola, parmesan

Grönsakshack
1 st bananscharlottenlök
1 st vitlöksklyfta
1 dl olivolja
2 msk basilika
4 msk nashipäron
2 msk röd paprika
2 msk grön paprika
1 st röd chili
3 msk citron
2 msk limejuice

Sätt ugnen på 100 grader, ånga. Skala päron och finhacka päron, scharlottenlök, paprika och basilika. Kärna ur chili och finhacka. Pressa citron, lime, vitlök och blanda samman alla ingredienser till hacket. Ställ i kylen minst en timme innan servering.

Skär madakon längs med och vik ut bläckfisken på plastfolie. Pressa färsk citron, salta och peppra bläckfisken. Rulla ihop bläckfisken (som en rulltårta) hårt pressad i plastfolien. Vik plastfoliens kanter under själva rullen och baka i ugnen i ca 30 min i mitten av ugnen. Ta ut madakorullen och skär den i 2 mm tunna skivor, lägg upp på fat och gnid in med olivolja. Täck sedan med hacket och garnera med ruccola, tomater och parmesan.