Gratinerad argentinsk rödräka 4 pers.

20 st argentinsk rödräkor (5-6 st per person)

Ört & vitlökssmör
500 g osaltat smör
20 g basilika finhacka
20 g timjan finhacka
½ citron saft & finrivet skal
½ vitlöksklyfta pressad
½ dl olivolja
1 msk chiracca
salt & peppar
parmesan 50-100 g finriven

Mixa samman alla ingredienserna till smöret i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.

Tina räkorna på fat eller bleck. Räkan behöver inte var helt tinad när den delas. Dela längs med.
Ta bort den mörka strängen längs ryggen och resa ur huvuddelen. Lägg tillbaka räkan med köttet uppåt på blecket.

Smörmassan kan med fördel spritsas ut på räkan med hjälp av en spritspåse.Gratinera i 220 grader varm ugn i 8-10 minuter.

Servera med trevliga tillbehör som bröd och citron.