Grillad Madako med syrlig escabeche – 4 pers.

2 st kokta octopusarmar

Escabeche, marinad
400 g grillad röd paprika (finns färdig i butik)
3-4 st vitlöksklyftor, tunt skivade
1/2 msk gula senapsfrön
1/2 pkt saffran
2 st stjärnanis
2 dl olivolja
5 msk rödvinsvinäger
1 msk strösocker
1 tsk finhackad färsk timjan
1 st citron och saft

Tina armarna i kallt vatten i kylen. Koka armarna i 45 minuter.

Tillaga marinaden. Tärna den grillade paprikan fint.
Fräs stjärnanis, senapsfrö, saffran och vitlök i 3 msk olivolja, utan att det tar färg.Tillsätt resten av oljan och övriga ingredienser. Koka upp och låt därefter svalna.

Häll marinaden över armarna och ställ in i kylen.Sätt ugnen på 160 grader och baka armarna i 7-8 minuter. Dela armarna i bitar om 2 cm.

Servera gärna med grillad paprika och saffranscrème.