Halstrad tonfisk med sallad Niçoise - 4 pers.

4 personer
4 skivor tinad Miramars extra tjocka tonfiskbitar (2 paket a 400g)
6 st kokta potatisar, halverade
2 st kokta ägg, klyftade
6 tomater, klyftade
4 sardeller
1 st rosésallad eller romansallad
2 msk kapris
1 st schalottenlök
12 st svarta oliver, jalverade

Dressing
1 dl olivolja
3 msk vinäger
1 tsk dijonsenap
salt och peppar

Pensla tonfisken med olivoljan. Salta och peppra bitarna. Stek fisken på hög värme i en torr panna. Fisken ska enbart stekas/grillas cirka en minut på varje sida för att få grillmönster. Fisken ska vara röd i mitten.

Halvera potatisen, klyfta tomaterna och äggen, bryt salladen i bitar och finhacka schalottenlöken. Lägg upp samtliga ingredienser på ett stort fat och ringla över dressingen. Lägg på de halstrade tonfiskbitarna.