Niltilapia currybräserad a la India - 4 pers.

4 Niltilapiafiléer, tinade och skurna i 16 bitar
1 äpple, Granny Smith, skalat och skuret i tärningar
1 shalottenlök, finhackad
1 röd paprika, urkärnad och finhackad
1 tsk mald ingefära
2 msk curry
1 tsk spiskummin
1 kruka koriander, hackad
2 msk matolja
2 dl kokosmjölk
4 dl basmatiris

Koka upp basmatiriset efter instruktion på förpackning. Använd en stekpanna med lock som ni häller i oljan och fräs upp shalottenlöken så den blir gyllenbrun. Tillsätt äpple, paprika, curry, spiskummin samt ingefära. Fräs detta i cirka 2 minuter. Krydda tilapiafiléerna med salt och peppar. Tillsätt kokosmjölk i pannan och lägg ner fiskfiléerna ovanpå övriga ingrediender i pannan. Lägg på locket och låt blandningen puttra cirka 8 minuter på låg värme. Servera basmatiriset i djupa tallrikar och slå över fisken med tillbehör ovanpå riset. Garnera med koriander.