Pasta frutti di mare - 4 pers.

400g råa vannameiräkor storlek 71/90 (en mindre räka)
400g calamares/loligobläckfisk, skär i mindre bitar
2 msk smör
pasta t.ex. Linguini

Tomatsås:
6 st tomater, grovhackad
2 st röd paprika, grovhackad
1 msk paprikapulver
1 dl olivolja
1dl vitt vin
2 msk basilika, grovhackad
1 msk timjan, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackad
salt och peppar

Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen. Hetta upp en kastrull, häll i olivolja, fräs paprika, paprikapulver och vitlök.

Tillsätt övriga ingredienser till tomatsåsen, utom räkor, bläckfisk och smör. Låt såsen småkoka i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Stek räkor och bläckfisk i smör. De är klara när räkorna har ändrat färg till rosaröda. Tillsätt tomatsåsen och låt småkoka i 2-3 minuter. Blanda slutligen i pastan och rör om.

Servera direkt.