Sjögrässallad med sesammarinerade vannameiräkor - 4 pers.

800 g upptinade vannameiräkor (råa med skal eller förkokta med stjärt)
Sjögrässallad
2 msk sesamolja
2 msk sesamfrön
1 msk soja
1 msk lime
1 msk färsk riven ingefära
1 st pressad vitlökssklyfta

Riv ingefära och pressa vitlöksklyfta. Blanda dessa två med lime, soja och sesamsolja i en bunke.

Lägg vannameiräkorna i marinaden och täck över skålen. Ställ in i kylen i 2 timmar. Grilla eller halstra räkorna i stekpanna under cirka 4 minuter (om du använder de förkokta vannameiräkorna tillaga/grilla endast 2 minuter).

Rosta sesamfrön i en torr, het stekpanna tills de fått färg. Lägg upp sjögrässalladen och garnera med vannameiräkorna runt om. Strö över sesamfrön på räkorna.