Tempurafriterade tentakler - 4 pers

500 g bläckfisktentakler
Matolja till fritering ( välj en riktigt bra matolja som klarar upphettning till ca 180 grader)

Tempurasmet
1 dl maizena
1 dl vetemjöl
1 st ägg
1 tsk bakpulver
0,75dl kall öl

Snabbtina tentaklerna i 20-30 minuter i kallt vatten och torka av dem på hushållspapper innan tillagning.

Blanda smeten till paneringen ett par timmar innan användning. Blanda samman alla ingredienser förutom öl i en bunke.Tillsätt därefter hälften av ölet och blanda till en jämn smet, tillsätt resten av ölet. Förvara svalt tills användning.

Hetta upp olja i en kastrull med tjockbotten eller i en fritös. Det är viktigt att oljan är varm för att paneringen ska få en fin färg och en jämn yta. Använd brödtestet för att kontrollera temperaturen. Skär en bit vitt bröd. Lägg brödet i den varma oljan. När brödet blir gyllenbrunt har oljan rätt temperatur.

Vänd runt tentaklerna i smeten. Lägg några bitar i taget i oljan. Fritera i ca 3-4 minuter. Sila olja efter användning, så kan den användas flera gånger.

Servera tentaklerna med salsa, en klick majonnäs och garnera med basilika blad.