Tigerräka med honung och ingefära - 4 pers.

800 g tigerräka skalade (rå eller förkokta med stjärten kvar)
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor, hackade
1 msk sojasås
1,5 msk honung
2 vårlökar, skuren i bitar om 3-4 cm

Marinad:
1 msk risvin (går också bra med sherry eller sake)
1 tsk fisksås
1 msk ingefärajuice (pressa färsk ingefära)
1 tsk svartpeppar, mald

Häll i alla ingredienserna för marinaden i en bunke och blanda väl. Lägg i tigerräkorna och täckt över bunken. Sätt in i kylen 1 timme. Häll i olivoljan i en het wok eller djup stekpanna och tillsätt vitlöken. Stek cirka 30 sekunder tills den fått färg. Häll i tigerräkorna med marinad och tillaga cirka 1 minut. Smaksätt med soja och honung och tillaga ytterligare 2 minuter. Slå slutligen i vårlöken med 30 sekunder kvar och blanda väl. Serveras med ris.