Venusmusslor/vongole med pasta – 4 pers.

En enkel och väldigt god rätt är venusmusslor med pasta.

500 g venusmusslor
Pasta för 4 personer
4-5 vitlöksklyftor (fint hackade)
2 -3 msk olivolja
1st fiskbuljong
1 dl vitvin
2 dl vatten
1 purjolök
Ev. finhackad röd chili
persilja
salt

Tina musslorna i kallt vatten i sin oöppnade vakuumförpackning.

Häll upp olivolja i en skål och blanda i hackad persilja, salt och chili.

Skär purjolöken. Koka upp 2 dl vatten, tillsätt fiskbuljongtärning, vin och den skurna purjolöken. Koka tills purjolöken har mjuknat.

Finhacka vitlöken och fräs i en stor kastrull.

Häll i persiljeblandningen och den kokade purjolöksblandningen i kastrullen med vitlöken. Lägg i musslorna med spadet de kommer med. Värm upp alltihopa.

Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen. Blanda ner den färdiga pastan i musslorna och lägg upp på ett stort fat.