Argentinsk rödräka med gazpacho - 4 pers.

800 g argentinska rödräkor
6 stora mogna tomater eller 2-3 burkar skalade tomater
1 st gurkar
1-2 st röd paprika
1 st schalottenlök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
6- 8 st basilikablad
1,5 msk vinäger
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl grönsaksbuljong
socker

Till stekning:
olivolja
skivad vitlök

Dela och kärna ur tomater och gurka. Skala gurkan och tärna både den och tomaterna. Rensa, skala och hacka paprika, lök och vitlök. Lägg samtliga grönsaker i matberedaren tillsammans med olivolja, vinäger, salt, peppar och basilika. Mixa allt till en jämn smet.
Häll över i en skål och tillsätt buljongen, lite i taget, tills önskad konsistens är uppnådd. Smaka av med salt och peppar och ev. socker. Ställ soppan kallt i 2-3 timmar. Rör om innan servering.

Häll i olivolja i stekpannan och lägg i den skivade vitlöken. Stek rödräkan i stekpanna under cirka 4 minuter (2 på varje sida). Servera räkorna på spett tillsammans med soppan och rostat bröd.