Asiatisk fisksoppa med vannameiräka - 4 pers.

400 g vannameiräka (råa skalade eller förkokta med stjärt), tinade
400 g bläckfiskfilé, tinade
2 tsk olivolja
1 gul lök, hackad
3 stjälkar citrongräs (använd den tjocka delen/ ta bort yttre delen).
1,5 liter fisk eller kycklingbuljong
1 stor tomat, skuren i klyftor
150 g färsk eller konserverad ananas
1 msk fisksås
2 msk tamarind juice
1 msk socker
1/2 tsk salt
100 g böngroddar
1/2 gurka, skuren i stickor, för garnering
20 korianderblad, för garnering

Marinad:
2 st vitlöksklyftor, riven
1 st röd chili (finhackad, fröna urtagna)
1 msk fisksås
1/2 tsk svartpeppar

Häll ingredienserna till marinaden i en bunke och blanda väl. Häll i bläckfisken/tigerräkorna i marinaden. Täck över bunken och ställ in i kylen i 1 timme. Häll i olivoljan i en wok eller djupbottnad kastrull på mediumvärme. Tillsätt gul lök och citrongräs och stek under cirka 2 minuter tills det fått färg. Häll i buljong, tomat, ananas. Blanda väl. Krydda med fisksås, tamarind juice, socker och salt. Öka värmen och häll i bläckfisk/vannameiräka med marinad och låt stå 2-3 minuter småkokade. Häll slutligen i böngroddarna. Smaka av. Vill ni ha mer smak tillsätt mer fisksås och tamarind juice. Servera i soppskål med korianderblad och gurkstickor som garnering.