Calamarestick med grekisk sallad och tzatziki - 4 pers.

800g calamaressticks– tina ej innan tillagning

Ta sticken direkt från frysen och fritera i 190 grader varm olja (fritösolja, solrosolja, rapsolja) i cirka 2-3 minuter tills de är gyllenbruna i färgen.

1 st romansallad
2 st askar brytbönor
1 st rödlök
12 st kalamataoliver urkärnade
150g fetaost
1 st färdiggrillad paprika
8 st cocktailtomater
1 msk olivolja
salt och peppar

Skär av kanterna på brytbönorna, koka i 1-2 minuter och skölj sedan i kallt vatten. Skär salladen i strimlor, skär tomaterna i klyftor, strimla paprikan, skär rödlök i tunna ringar. Blanda samman alla ingredienser, smaka av med salt/peppar och vänd i oljan i slutet.

3,5 dl grekisk yoghurt
1 st gurka
1 tsk salt
1 msk citronsaft
finrivet skal från 1/2 st citron
2 tsk olivolja
2 st pressade vitlöksklyftor
2 msk strimlad mynta
salt och peppar

Riv gurkan på den grova sidan . Lägg rivet i en sil och strö över salt. Låt stå i 30 minuter. Krama ur. Rör ihop alla ingredienserna och servera till bläckfisksticksen.