Grillad madako med svart bläckfisktagliatelle - 4 pers.

500 g madako
3 l vatten i en bredd kastrull
1/2 st citron
1 msk salt

Marinad
1 st röd chili (urkärnad och finstrimlad)
1 st solovitlök (pressad)
1 st citron (finrivet skal + saft)
20 g färsk timjan (finhackad)
3 msk olivolja
gourmetsalt och nymald svartpeppar

Tina armarna i kallt vatten i kylen. Låt vatten, citron och salt koka upp.Dela madakon i två delar, den smalare delen av armen skall småkoka i 30 min och den tjockare i 50-60 min. Skär tunna skivor av armen för att kontrollera att de är klara . De skall ha motstånd, men inte vara sega.

Vänd marinaden över de nykokta och varma armarna. Massera in marinaden på madakon, använd gourmetsalt och nymald svartpeppar för bättre "rubbning" av ytan.Grilla sedan i varm grillpanna någon minut per sida och servera omgående på tagliatellen.

För den som önskar en mer smakrik pasta går det att hetta upp en stekpanna, fräsa en finhackad vitlök och fyra skivade champinjoner under några minuter.Lägg i den kokta bläckfisktagliatellen, tio stycken delade cocktailtomater och tre stycken finstrimlade salladslökar. Smaka av med salt/peppar och servera direkt med den grillade madakon. Lägg gärna på timjan som dekoration.