Grillade octopusarmar - 4 pers.

500 g tinad octopusarmar(madako)
3 l vatten
1/2 st citron
1 msk salt .

Koka upp salt, citron och vatten i en bred kastrull. Dela upp madakon i två delar. Den smala delen skall småkoka i 30 minuter och den tjockare i 50 - 60 minuter. Kontrollera att armen är klar genom att skära av en tunn skiva. Den ska ha motstånd, men ej vara seg.

Marinad till Madako
1 st urkärnad och finskuren röd chili
1 st finhackad solovitlök
1 st citron (finrivet skal + saft)
20 g finhackad färsk timjan
3 msk olivolja
en nypa gourmetsalt och nymald svartpeppar .

Häll över ingredienserna till marinaden (går att blanda ihop allt på en gång) över den nykokta och varma madakon. Massera in marinaden och lägg armarna på grillen. Grilla 2 minuter på varje sida tills de har fått en fin färg. Servera som tapas, i sallad eller i pasta.


Se vår receptfilm grillade octopusarmar