Pizza med vannameiräka

Pizza med vannameiräka
100 g råa vannameiräkor storlek 71/90 (en mindre räka)
1 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 tsk sriracha
1 tsk citronsaft
pizzabotten
1/2 dl parmesan, riven
Valfri topping: mozzarella, tomat, grön paprika, basilika etc

Tomatsås:
2 st tomater, grovhackad
1/2 st röd paprika, grovhackad
1 tsk paprikapulver
2 msk olivolja
2 msk vitt vin
1 msk basilika, grovhackad
½ msk timjan, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
salt och peppar

Blanda ihop olivolja, pressad vitlök, sriracha, citronsaft, räkor i en bunke och låt marinera i kylen i minst en timme. Sätt ugnen på 225 grader. Hetta upp en kastrull, häll i olivolja, fräs paprika, paprikapulver och vitlök. Tillsätt övriga ingredienser till tomatsåsen. Låt såsen småkoka i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Bredd ut tomatsåsen på pizzabottnen, stryk kanten på pizzan med olivolja så den får fin färg. Strö på ost, räkor och valfri topping. Baka pizzan i mitten av ugnen på galler i 8-10 minuter. Ta ut pizzan och garnera med t.ex. tomater och basilika.