Ingredienser

4 portioner
400 gram råa vannameiräkor
2 st rökt paprikapulver
2 st vitlöksklyftor
200 gram spetskål
200 gram morot
8 st små tortillabröd
olivolja
Avokado crème
2 dl grekisk yoghurt
1 st lime
1 st kruka basilika alt. koriander
salt, peppar och limepeppar

Produkter

Gör så här

Marinera räkorna

  1. Snabbtina räkorna i rikligt med kallt vatten i cirka 20 minuter.
  2. Låt rinna av och häll i skål
  3. Tillsätt rökt paprikapulver
  4. Salta och peppra 
  5. Riv vitlöksklyftior och tillsätt
  6. Ringla över olivolja
  7. Blanda runt och låt stå och dra en stund medan du gör advokat cremen
  8. Lägg räkorna i Airfryer och tillaga på skaldjursfunktionen i 6-8 minuter


Avokado crème

  1. Skala avocado och lägg i mixer
  2. Tillsätt yoghurt
  3. Tillsätt cest och saft från lime
  4. Salta och peppra
  5. Mixa


Fyllning

  1. Riv morötter och spetskål 
  2. Tillsätt basilika
  3. Salta och peppra
  4. Tillsätt hälften av avocado crèmen
  5. Blanda

Montera din taco. Starta med tortilla och lägg på fyllning, därefter räkor och avocado creme.  

Räktacos - i tortillabröd