Tagliatelle med vongolemusslor - 4 pers.

500g vongole musslor
tagliatelle

1 st bananscharlottenlök (finhackad)
2 st vitlöksklyftor (finhackad)
1 st chili röd (urkärnad+finstrimlad)
100g ostronskivling (strimlad)
2 st salladslökar (finstrimlad)
1 st kvisttomat (fintärnad)
1,5 dl vittvin
1 msk smör till tillredning
salt och nymald svartpeppar
basilika och olivolja till garnering

Koka pasta enligt anvisningarna eller gör din egna enligt . vårt recept

Kärna ur chili och strimla fint. Strimla ostronskivling, finhacka vitlök och banan schalottenlök.
Fräs svampen, lök, vitlök och chili i en stekpanna med smör. Svampen ska få en gyllene yta.
Tillsätt musslorna, vinet och låt det sjuda i någon minut.
Finstrimla tomat och salladslök. Vänd försiktigt ner tagliatelle, tomat och salladslök, smaka av med salt och peppar.
Servera direkt med basilika och olivolja.