Tigerräka 8/12 med skal, grillad ananas och mangosalsa 4 - pers

800 g upptinade tigerräkor 8/12 med skal
1 st ananas

Mangosalsa
1 hel mogen mango
1 röd chili
1 scharlottenlök
1 msk färsk basilika
2 msk citronsaft
1 msk smör
1 nypa salt

Börja med salsan
Kärna ur och grovhacka mango. Kärna ur och strimla den röda chilin. Finstrimla basilikan. Smält smöret i en kastrull och stek schalottenlök, mango och chili utan att det får färg. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt. Sjud samman under ytterligare några minuter och mixa sedan salsan slät med en stavmixer. Låt svalna och tillsätt sedan basilikan.

Skala räkorna, men behåll tippen kvar. Smörstek räkorna innan servering. Skala ananasen, skär ut roten, skär i lagom bredda bitar och smörstek.

Till servering används vida glas. Börja med salsan och fyll på med ananas och räkor.