Tigerräka i seafoodsoppa med ananas - 4 pers.

400 g tigerräka ( råa skalade/ förkokta med stjärt ), tinade
400 g bläckfiskfilé, tinade
2 tsk olivolja
1 gullök, hackad
3 stjälkar citrongräs ( använd bara en tjocka delen i botten och ta bort de yttre delarna ).
1,5 liter fisk eller kycklingbuljong
1 stor tomat, skuren i klyftor
150 g färsk eller konserverad ananas
1 msk fisksås
2 msk tamarindjuice
1 msk socker
1/2 tsk salt
100 g böngrodar
1/2 gurka, skuren i stickor, för ganering
20 korianderblad, för ganering

Marinad:
2 st vitlöksklyftor, riven
1 st röd chili ( finhackad, fröna urtagna )
1 msk fisksås
1/2 tsk svartpeppar

Häll ingredienserna till marinaden i en bunke och blanda väl. Häll i bläckfisk/tigerräkor i marinaden. Täck över bunken och ställ i kylen i 1 timme. Sätt spisen på medelvärme och häll i olivolja i wokgryta/djupbottnad kastrull. Tillsätt gul lök, citrongräs och stek i cirka 2 minuter tills det har fått färg. Häll i buljong, tomat, ananas och blanda väl. Krydda med fisksås, tamarind juice, socker och salt. Öka värmen och häll i bläckfisk/tigerräkor med marinaden och låt småkoka i 2-3 minuter. Häll slutligen i böngrodarna och smaka av. Vill ni ha mer smak tillsätt mer fisksås och tamarind juice. Servera i soppskål med korianderblad och gurkstickor som garnering.