Bild
Ingredienser
4 portioner
800
gram
seafoodmix
Arroz negro (svart risotto)
2
dl
Avorio/Arborioris
2
msk
olivolja
1
msk
paprikapulver
1
st
schalottenlök (finhackad)
1
st
vitlöksklyfta (finhackad)
0,5
gram
saffran
2
msk
fiskbuljong
8
dl
vatten
2
dl
torrt vitt vin
8
gram
bläckfiskbläck från Miramar
500
gram
hackad tomat
1
dl
parmesan finriven
salt och peppar
Produkter
Gör så här
Arroz negro
- Häll i olivoljan i en bredbottnad kastrull.
- Fräs schalottenlök, vitlök, ris och paprikapulver, utan att det får färg i någon minut.
- Tillsätt tomat, buljong och vatten (2-3 dl) koka upp.
- Låt risotton sjuda under tiden den späs med vatten.
- Späd med vatten efterhand som riset suger upp vätskan och rör om ofta.
- När riset börjar bli klart (har lite kärna. ca 15 minuter) tillsätt vinet under omrörning.
- När vinet har kokat in (riset ska vara som lös gröt).
- Tillsätt parmesan och bläckfiskbläck
- Smaka av med salt och peppar.
- Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna och stek seafoodmixen tills den fått fin färg.
- Servera riset med seafoodmixen drekt