Ingredienser

4 portioner
600 gram baby octopus, upptinade
1 st påse wokgrönsaker
2 st klyftor vitlök, pressad
1 dl sojasås
sötsur chilisås på flaska
vitpeppar

Produkter

Gör så här

  1. Börja med att ta den upptinade baby octopusen och sjud den på låg värme 15-20 minuter.
  2. Häll av vattnet och skölj bläckfisken i kallvatten tills den har kallnat.
  3. Lägg den avrunna octopusen i en bunke och häll på sojasås, vitlök och lite vitpeppar.
  4. Har du gott om tid låt gärna bläckfisken stå någon timme i kylen i marinaden innan tillagning.
  5. Stek upp wokgrönsakerna och häll sedan i baby octopusen samt marinaden i pannan.
  6. Stek 6-8 minuter på medelvärme.
  7. Häll över chilisås efter smak när det är 2 minuter kvar.
  8. Servera direkt