Ingredienser

4 portioner
4 st bläckfiskfiléer, tinade
20 st knyten med grön bandspagetti
500 gram passerad tomat
2 st schalottenlökar, finhackade
3 msk pesto
1 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor, riven
1 st knippe persilja, finhackad (spara några kvistar för garnering)
0,5 tsk svartpeppar, mald
1 tsk havssalt
parmesanost, riven
balsamico glace

Produkter

Gör så här

  1. Lägg i schalottenlöken och vitlöken i en kastrull med olivolja och fräs tills löken fått färg.
  2. Blanda i passerad tomat, pesto, svartpeppar, salt, persilja, olivolja och värm upp på medelvärme.
  3. Koka bandspagettin.
  4. Grilla bläckfisken (helst i grillpanna eller på utegrill) cirka 2 minuter per sida.
  5. Lägg upp pastan, häll över pastasåsen och den rivna parmesanosten.
  6. Lägg den grillade bläckfisken överst. Garnera med en persiljekvist.
  7. Servera med balsamico glace.