Bild
Ingredienser
4 portioner
4
st
bläckfiskfiléer, tinade
20
st
knyten med grön bandspagetti
500
gram
passerad tomat
2
st
schalottenlökar, finhackade
3
msk
pesto
1
msk
olivolja
2
st
vitlöksklyftor, riven
1
st
knippe persilja, finhackad (spara några kvistar för garnering)
0,5
tsk
svartpeppar, mald
1
tsk
havssalt
parmesanost, riven
balsamico glace
Produkter
Gör så här
- Lägg i schalottenlöken och vitlöken i en kastrull med olivolja och fräs tills löken fått färg.
- Blanda i passerad tomat, pesto, svartpeppar, salt, persilja, olivolja och värm upp på medelvärme.
- Koka bandspagettin.
- Grilla bläckfisken (helst i grillpanna eller på utegrill) cirka 2 minuter per sida.
- Lägg upp pastan, häll över pastasåsen och den rivna parmesanosten.
- Lägg den grillade bläckfisken överst. Garnera med en persiljekvist.
- Servera med balsamico glace.