Ingredienser

4 portioner
500 gram bläckfisktentakler
Tomatsås
2 st burkar krossade tomater
2 st gula lökar
4 st klyftor vitlök
2 dl rödvin
2 msk tomatpuré
2 msk färsk hackad basilika
2 msk färsk hackad oregano
30 gram smör
2 msk olivolja
salt och peppar

Produkter

Gör så här

  1. Häll i olivolja i en djup stekpanna eller kastrull.
  2. Fräs den hackade löken och den pressade vitlöken på låg värme i ett par minuter.
  3. Höj värmen till medeltemperatur och tillsätt krossad tomat, tomatpuré och vin.
  4. Låt såsen sjuda under omrörning i ca 10 minuter.
  5. Rör ned örter och låt allt sjuda på svag värme. 
  6. Lägg i smör i en annan stekpanna och stek bläckfisktentaklerna i 2 minuter.
  7. Rör ner tentaklerna i tomatsåsen och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera med pasta eller ris.