Bild
Ingredienser
4 portioner
500
gram
bläckfisktentakler
Tomatsås
2
st
burkar krossade tomater
2
st
gula lökar
4
st
klyftor vitlök
2
dl
rödvin
2
msk
tomatpuré
2
msk
färsk hackad basilika
2
msk
färsk hackad oregano
30
gram
smör
2
msk
olivolja
salt och peppar
Produkter
Gör så här
- Häll i olivolja i en djup stekpanna eller kastrull.
- Fräs den hackade löken och den pressade vitlöken på låg värme i ett par minuter.
- Höj värmen till medeltemperatur och tillsätt krossad tomat, tomatpuré och vin.
- Låt såsen sjuda under omrörning i ca 10 minuter.
- Rör ned örter och låt allt sjuda på svag värme.
- Lägg i smör i en annan stekpanna och stek bläckfisktentaklerna i 2 minuter.
- Rör ner tentaklerna i tomatsåsen och smaka av med salt och peppar.
- Servera med pasta eller ris.