Ingredienser

4 portioner
400 gram calamares, tinade
4 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
olivolja
persilja
salt och peppar

Produkter

Gör så här

  1. Hacka löken och stek den i olivolja tills den blir gyllenbrun.
  2. Ställ åt sidan på låg värme.
  3. Stöt vitlöken och persiljan i en mortel tills det blir till en massa.
  4. Tillsätt olivolja i massan så den får en flytande karaktär.
  5. Värm blandningen i kastrull.
  6. Grilla bläckfisken i het panna eller på grillen cirka 1 - 1,5 minuter per sida.
  7. Lägg upp den gyllenbruna löken på tallrik med bläckfisken ovanpå och häll över blandningen av olivolja, vitlök och persilja.
  8. Serveras med citron och sallad som förrätt eller som huvudmål med kokt potatis /ris. Salt och peppar efter smak.