Bild
Ingredienser
4 portioner
800
gram
calamaressticks– tina ej innan tillagning
1
st
romansallad
2
st
askar brytbönor
1
st
rödlök
12
st
kalamataoliver urkärnade
150
gram
fetaost
1
st
färdiggrillad paprika
8
st
cocktailtomater
1
msk
olivolja
salt och peppar
Tzatziki
3,5
dl
grekisk yoghurt
1
st
gurka
1
tsk
salt
1
msk
citronsaft
0,5
st
citron finrivet skal
2
tsk
olivolja
2
st
pressade vitlöksklyftor
2
msk
strimlad mynta
salt och peppar
Produkter
Gör så här
- Ta sticken direkt från frysen och fritera i 190 grader varm olja (fritösolja, solrosolja, rapsolja) i cirka 2-3 minuter tills de är gyllenbruna i färgen.
- Skär av kanterna på brytbönorna, koka i 1-2 minuter och skölj sedan i kallt vatten.
- Skär salladen i strimlor, skär tomaterna i klyftor, strimla paprikan, skär rödlök i tunna ringar.
- Blanda samman alla ingredienser, smaka av med salt/peppar och vänd i oljan i slutet.
- Riv gurkan på den grova sidan . Lägg rivet i en sil och strö över salt.
- Låt stå i 30 minuter. Krama ur. Rör ihop alla ingredienserna
- Servera till bläckfisksticksen.