Bild
Ingredienser
4 portioner
320
gram
kokta octopusarmar
1
st
citron
olivolja
salt och peppar
tomater, ruccola, parmesan
Grönsakshack
1
st
bananschalottenlök
1
st
vitlöksklyfta
1
dl
olivolja
2
msk
basilika
4
msk
nashipäron
2
msk
röd paprika
2
msk
grön paprika
1
st
röd chili
3
msk
citron
2
msk
limejuice
Gör så här
- Sätt ugnen på 100 grader, ånga.
- Skala päron och finhacka päron, schalottenlök, paprika och basilika.
- Kärna ur chili och finhacka.
- Pressa citron, lime, vitlök och blanda samman alla ingredienser till hacket.
- Ställ i kylen minst en timme innan servering.
- Skär armarna längs med och vik ut bläckfisken på plastfolie.
- Pressa färsk citron, salta och peppra bläckfisken.
- Rulla ihop bläckfisken (som en rulltårta) hårt pressad i plastfolien.
- Vik plastfoliens kanter under själva rullen och baka i ugnen i ca 30 min i mitten av ugnen.
- Ta ut rullen och skär den i 2 mm tunna skivor, lägg upp på fat och gnid in med olivolja.
- Täck sedan med hacket och garnera med ruccola, tomater och parmesan.
- Servera direkt