Ingredienser

4 portioner
400 gram baby octopus
1 dl olivolja
1 st vitlöksklyfta, pressad
0,5 st citron, saft
salt och peppar
Mangosalsa
3 st färska mango, skalad och skuren i 1x1 cm tärningar, spar alla kantbitar
1 st chili, finstrimlad och urkärnad
2 st schalottenlök, finhackade
1 st vitlöksklyfta, pressad
2 msk olivolja
1 dl vittvin, halvtorr till torr
30 gram basilika, finstrimlad
0,5 st citron, saft
salt och peppar

Produkter

Gör så här

  1. Tina bläckfisken i kylen.
  2. Häll av vätska och lägg bläckfisken på handduk innan marinering.
  3. Blanda olivolja, citronsaft, pressad vitlök och smaka av med salt/peppar. Marinera bläckfisken i blandningen i några timmar i kylen.
  4. Trä upp bläckfisken på spett och grilla 2 minut på varje sida. 

 

Salsa:

  1. Sätt plattan på medelhög värme och använd gärna en vid kastrull.
  2. Häll i olivolja, kanterna från mangon, schalottenlök och vitlök. Fräs blandningen i 2-3 minuter, utan att den får färg.
  3. Tillsätt vin och citronsaft. Koka ihop blandningen i någon minut. Mixa blandningen med stavmixer till en slätt salsa.
  4. Vänd ner mangotärningar, chili, basilika och smaka av med salt/peppar.

Salsan går lika bra att servera varm som kall. Garnera gärna med lättrostade sesamfrön och finhackad gräslök.