Ingredienser

4 portioner
2 st kokta octopusarmar (ca 600g för 4 pers)
1 dl olivolja
1 msk rökt paprikapulver
3 st citroner
16 st salladslökar
salt efter smak
Mojo rojo
400 gram tomater
1 st röd paprika
1 st röd chili
3 st skivor bröd
2 msk rödvinsvinäger
3 st vitlöksklyftor
1,5 tsk malen spiskummin
1,5 msk paprikapulver
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk torkad körvel
0,5 dl olivolja
1 nypa flingsalt

Gör så här

Mojo rojo

  1. Skala och rensa paprika
  2. Kärna ur chili och skala vitlök
  3. Skär bort brödets kanter
  4. Skär bröd, tomater, chili, paprika och vitlök i bitar
  5. Tillsätt spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar och torkad körvel
  6. Mixa igen och smaka av med salt
  7. Späd såsen med vatten om den känns för tjock

 

Bläckfisk, citron och salladslök

  1. Ta fram tinade octopusarmar och torka av dem
  2. Vänd runt cotopusarmarna i olja, rökt paprikapulver och salt
  3. Dela 2 st citroner
  4. Pensla salladslök med olja
  5. Stek salladslök, citron och octopusarmar i ca 3 minuter (stek octopusarmarna på samtliga sidor)

Lägg upp mojo rojo, bläckfisk, citron och salladslök på tallriken. Pressa citron över bläckfisken och njut.