Bild
Ingredienser
4 portioner
2
st
kokta octopusarmar (ca 600g för 4 pers)
1
dl
olivolja
1
msk
rökt paprikapulver
3
st
citroner
16
st
salladslökar
salt efter smak
Mojo rojo
400
gram
tomater
1
st
röd paprika
1
st
röd chili
3
st
skivor bröd
2
msk
rödvinsvinäger
3
st
vitlöksklyftor
1,5
tsk
malen spiskummin
1,5
msk
paprikapulver
0,5
tsk
cayennepeppar
1
tsk
torkad körvel
0,5
dl
olivolja
1
nypa
flingsalt
Gör så här
Mojo rojo
- Skala och rensa paprika
- Kärna ur chili och skala vitlök
- Skär bort brödets kanter
- Skär bröd, tomater, chili, paprika och vitlök i bitar
- Tillsätt spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar och torkad körvel
- Mixa igen och smaka av med salt
- Späd såsen med vatten om den känns för tjock
Bläckfisk, citron och salladslök
- Ta fram tinade octopusarmar och torka av dem
- Vänd runt cotopusarmarna i olja, rökt paprikapulver och salt
- Dela 2 st citroner
- Pensla salladslök med olja
- Stek salladslök, citron och octopusarmar i ca 3 minuter (stek octopusarmarna på samtliga sidor)
Lägg upp mojo rojo, bläckfisk, citron och salladslök på tallriken. Pressa citron över bläckfisken och njut.