Ingredienser

4 portioner
500 gram kokta octopusarmar
3 l vatten i en bredd kastrull
0,5 st citron
1 msk salt
10 st coctailtomater
3 st finstrimlade salladslökar
Marinad
1 st röd chili (urkärnad och finstrimlad)
1 st solovitlök (pressad)
1 st citron (finrivet skal + saft)
20 gram färsk timjan (finhackad)
3 msk olivolja
gourmetsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Tina armarna i kallt vatten i kylen.
  2. Låt vatten, citron och salt koka upp.
  3. Dela armen i två delar, den smalare delen av armen skall småkoka i 30 min och den tjockare i 50-60 min.
  4. Skär tunna skivor av armen för att kontrollera att de är klara .
  5. De skall ha motstånd, men inte vara sega.
  6. Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden
  7. Vänd marinaden över de nykokta och varma armarna.
  8. Massera in marinaden på armen, använd gourmetsalt och nymald svartpeppar för bättre "rubbning" av ytan.
  9. Grilla sedan i varm grillpanna någon minut per sida och servera omgående på tagliatellen.
  10. För den som önskar en mer smakrik pasta går det att hetta upp en stekpanna, fräsa en finhackad vitlök och fyra skivade champinjoner under några minuter.
  11. Lägg i den kokta bläckfisktagliatellen, tio stycken delade cocktailtomater och tre stycken finstrimlade salladslökar.
  12. Smaka av med salt/peppar och servera direkt med den grillade armen.
  13. Lägg gärna på timjan som dekoration och servera direkt.