Ingredienser

4 portioner
2 st kokta octopusarmar
Escabeche, marinad
3 st vitlöksklyftor, tunt skivade
0,5 msk gula senapsfrön
0,5 st pkt saffran
2 st stjärnanis
2 dl olivolja
5 msk rödvinsvinäger
1 msk strösocker
1 tsk finhackad färsk timjan
1 st citron och saft

Gör så här

  1. Tina armarna i kallt vatten i kylen.
  2. Koka armarna i 45 minuter.
  3. Tillaga marinaden.
  4. Tärna den grillade paprikan fint.
  5. Fräs stjärnanis, senapsfrö, saffran och vitlök i 3 msk olivolja, utan att det tar färg.
  6. Tillsätt resten av oljan och övriga ingredienser.
  7. Koka upp och låt därefter svalna.
  8. Häll marinaden över armarna och ställ in i kylen.
  9. Sätt ugnen på 160 grader och baka armarna i 7-8 minuter.
  10. Dela armarna i bitar om 2 cm.
  11. Servera gärna med grillad paprika och saffranscrème.