Ingredienser

4 portioner
2 st kokta armar
Chili och citronmarinad
1 dl olivolja
1 st chilifrukt, urkärnad
2 msk honung
1 tsk chiracca
1 st citron (använd saft och finrivet skal)
salt och peppar

Gör så här

  1. Tina armarna i kallt vatten i kylen.
  2. Koka armarna i 45 minuter.
  3. Mixa samtliga ingredienser till marinaden, förutom citronskalet.
  4. Rör i citronskalet i slutet.
  5. Förvara kallt tills användning.
  6. För att få extra smak grillas armarna tills de har fått fin grillyta runt om, innan de bakas i ugnen.
  7. Sätt ugnen på 160 grader.
  8. Rubba in marinaden på armarna och baka 6-7 minuter i ugnen.
  9. Servera gärna med passande tillbehör såsom en plocksallad, friterad ostronskivling och syrad rödlök.