Ingredienser

4 portioner
500 gram tinad octopusarmar(madako)
3 l vatten
0,5 st citron
1 msk salt
Marinad till madako
1 st urkärnad och finskuren röd chili
1 st urkärnad och finskuren röd chili
1 st citron (finrivet skal + saft)
20 gram finhackad färsk timjan
3 msk olivolja
en nypa gourmetsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp salt, citron och vatten i en bred kastrull.
  2. Dela upp madakon i två delar.
  3. Den smala delen skall småkoka i 30 minuter och den tjockare i 50 - 60 minuter.
  4. Kontrollera att armen är klar genom att skära av en tunn skiva. Den ska ha motstånd, men ej vara seg.
  5. Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden
  6. Häll marinaden över den nykokta och varma madakon.
  7. Massera in marinaden och lägg armarna på grillen.
  8. Grilla 2 minuter på varje sida tills de har fått en fin färg.
  9. Servera som tapas, i sallad eller i pasta.

Grillade octopusarmar