Bild
Ingredienser
4 portioner
4,5
dl
filmjölk
8
gram
bläckfiskbläck
1
dl
honung eller mörk sirap
1,5
dl
havregryn
2,5
dl
grovt rågmjöl
3
dl
vetemjöl
1
dl
solrosfrön
2
tsk
bikarbonat
1
tsk
brödkrydda
1
dl
hasselnötter
0,75
dl
hackade fikon
0,75
dl
hackade torkade aprikoser
1
dl
russin
Produkter
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skär bort kvisten på fikonen. Hacka fikon, aprikoser och hasselnötter grovt.
- Blanda samtliga ingredienser utom 0,5 dl havregryn (sparas till att garnering) i en stor bunke.
- Arbeta snabbt ihop degen till en klibbig och svart massa.
- Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform där kanterna täcks, fyll formen med degen och strö över havregrynen.
- Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 55 minuter.
- Om brödet får mycket färg går det bra att täcka brödet med ett bakplåtspapper efter halva tiden.
Bläckfiskbröd
Baka vårt underbara bröd med bläckfiskbläck.