Bild
Ingredienser
4 portioner
300
gram
kokta bläckfiskarmar
80
gram
grillad paprika i olja gul och röd
80
gram
grillad aubergine i olja
80
gram
grillad zucchini i olja
50
gram
picklad syltlök
2
dl
olivolja
2
st
salladslök
1
st
röd chili
2
st
klyftor vitlök
20
gram
timjan
3
st
sparris
salt och peppar
Gör så här
- Skiva de tinande bläckfiskarmarna i tunna skivor
- Skär den grillade paprikan, auberginen och zucchinin i bitar
- Häll av vätskan från syltlöken
- Mixa olivolja med salladslöken
- Kärna ur och strimla chilin
- Pressa vitlöksklyftorna
- Finhacka timjan
- Skala sparrisen, skiva i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten i 2 minuter
- Blanda alla ingredienser
- Smaka av med salt och svartpeppar
- Förvara i stängd glasburk
Snabb och lätt tillagning som håller länge i kylen. Passar utmärkt som tapas, förrätt eller gå bort present.