Ingredienser

4 portioner
300 gram kokta bläckfiskarmar
80 gram grillad paprika i olja gul och röd
80 gram grillad aubergine i olja
80 gram grillad zucchini i olja
50 gram picklad syltlök
2 dl olivolja
2 st salladslök
1 st röd chili
2 st klyftor vitlök
20 gram timjan
3 st sparris
salt och peppar

Gör så här

  1. Skiva de tinande bläckfiskarmarna i tunna skivor
  2. Skär den grillade paprikan, auberginen och zucchinin i bitar
  3. Häll av vätskan från syltlöken
  4. Mixa olivolja med salladslöken
  5. Kärna ur och strimla chilin
  6. Pressa vitlöksklyftorna
  7. Finhacka timjan
  8. Skala sparrisen, skiva i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten i 2 minuter
  9. Blanda alla ingredienser
  10. Smaka av med salt och svartpeppar
  11. Förvara i stängd glasburk

Snabb och lätt tillagning som håller länge i kylen. Passar utmärkt som tapas, förrätt eller gå bort present.