Bild
Ingredienser
4 portioner
250
gram
vetemjöl
250
gram
durumvetemjöl alternativt semolinamjöl
250
gram
vatten
2
st
medelstora ägg
4
gram
bläckfiskbläck
Produkter
Gör så här
- Blanda samman degen för hand på en bänk eller bakbord.
- Börja med att mäta upp mjölet och lägg i en hög på bänken.
- Tillsätt äggen ett och ett och arbeta in det i mjölet.
- Tillsätt allt bläckfiskbläck och därefter vattnet i omgångar.
- Arbeta tills degen blir smidig. Arbeta degen under några minuter förhand och tillsätt mer vetemjöl om degen är för blöt.
- Låt degen vila under plast i kylen i minst 30 minuter.
- Finns en pastamaskin använd den och annars går det bra att kavla ut degen.
- Färsk pasta skall kokas kortare tid än torkad och vara "al dente". Koktid ca 3 min.
- Servera gärna pastan med våra musslor. Se recept