Ingredienser

4 portioner
250 gram vetemjöl
250 gram durumvetemjöl alternativt semolinamjöl
250 gram vatten
2 st medelstora ägg
4 gram bläckfiskbläck

Produkter

Gör så här

  1. Blanda samman degen för hand på en bänk eller bakbord.
  2. Börja med att mäta upp mjölet och lägg i en hög på bänken.
  3. Tillsätt äggen ett och ett och arbeta in det i mjölet.
  4. Tillsätt allt bläckfiskbläck och därefter vattnet i omgångar.
  5. Arbeta tills degen blir smidig. Arbeta degen under några minuter förhand och tillsätt mer vetemjöl om degen är för blöt.
  6. Låt degen vila under plast i kylen i minst 30 minuter.
  7. Finns en pastamaskin använd den och annars går det bra att kavla ut degen.
  8. Färsk pasta skall kokas kortare tid än torkad och vara "al dente". Koktid ca 3 min.
  9. Servera gärna pastan med våra musslor. Se recept