Bild
Ingredienser
4 portioner
800
gram
fish nuggets
1
kilo
bakpotatis
4
msk
olivolja
Tartarsås
2
dl
majonäs
1
dl
smetana
msk
bostongurka
2
tsk
ljus senap
1
tsk
pressad citronsaft
2
tsk
hackad persilja
2
krm
kajennpeppar
1
tsk
salt
Ärtstomp
250
gram
gröna ärtor
10
st
färska myntablad
1
citronskal
saft från en halvcitron
2
tsk
hackad persilja
2
krm
kajennpeppar
1
tsk
salt
Produkter
Gör så här
Potatis
- Sätt ugnen på 225° C grader varmluft.
- Skrubba potatisen och skär den i 1,5 - 2 cm tjocka stavar
- Sköj stavarna tills vattnet är klart. Låt rinna av
- Häll 2 msk olja på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut potatisen så att den ligger jämt över plåten.
- Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min. Rör om några gånger under tiden, så att strimlorna får en jämn gräddning och fin färg.
Fish nuggets
- Tag ut 8st fish nuggets direkt från frysen.
- Välj något av våra tillagningssätt nedan:
- Fritera i tjockbottnad kastrull eller fritös
Värm upp rapsolja till cirka 180° C grader. Om du saknar en termometer och är osäker på temperaturen lägg i en bit vitt bröd/formfranska i oljan. Brödbiten skall få lagom färg och inte bli bränd. Fritera 3-5 minuter tills produkten är genomfriterad gyllene och krispiga.
- Ugn
Värm ugnen till 225° C grader. (varmluftsugn 200° C grader). Lägg den djupfrysta fisken i en ugnssäker form eller på plåt med bakplåtspapper. Tillaga i 12-14 minuter.
- Airfryer
Sätt airfryern på 200° C grader och sätt tiden på cirka 12 minuter. Tänk på att tillagningstiden kan variera. Kontrollera att maten är genomvarm före servering.
Tartarsås
- Blanda ihop alla ingredienser
- Smaka av med salt och peppar
- Ställ in i kylen till servering
Ärtstomp
- Mixa samman alla ingredienser
- Smaka av med salt och peppar
- Ställ in i kylen till servering