Ingredienser

4 portioner
800 gram fish nuggets
1 kilo bakpotatis
4 msk olivolja
Tartarsås
2 dl majonäs
1 dl smetana
msk bostongurka
2 tsk ljus senap
1 tsk pressad citronsaft
2 tsk hackad persilja
2 krm kajennpeppar
1 tsk salt
Ärtstomp
250 gram gröna ärtor
10 st färska myntablad
1 citronskal
saft från en halvcitron
2 tsk hackad persilja
2 krm kajennpeppar
1 tsk salt

Produkter

Gör så här

Potatis

  1. Sätt ugnen på 225° C grader varmluft.
  2. Skrubba potatisen och skär den i 1,5 - 2 cm tjocka stavar 
  3. Sköj stavarna tills vattnet är klart. Låt rinna av
  4. Häll 2 msk olja på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut potatisen så att den ligger jämt över plåten. 
  5. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min. Rör om några gånger under tiden, så att strimlorna får en jämn gräddning och fin färg.

Fish nuggets

  1. Tag ut 8st fish nuggets direkt från frysen.
  2. Välj något av våra tillagningssätt nedan:
     
  3. Fritera i tjockbottnad kastrull eller fritös
    Värm upp rapsolja till cirka 180° C grader. Om du saknar en termometer och är osäker på temperaturen lägg i en bit vitt bröd/formfranska i oljan. Brödbiten skall få lagom färg och inte bli bränd. Fritera 3-5 minuter tills produkten är genomfriterad gyllene och krispiga.
     
  4. Ugn
    Värm ugnen till 225° C grader. (varmluftsugn 200° C grader). Lägg den djupfrysta fisken i en ugnssäker form eller på plåt med bakplåtspapper. Tillaga i 12-14 minuter.
     
  5. Airfryer
    Sätt airfryern på 200° C grader och sätt tiden på cirka 12 minuter. Tänk på att tillagningstiden kan variera. Kontrollera att maten är genomvarm före servering.

 

Tartarsås

  1. Blanda ihop alla ingredienser
  2. Smaka av med salt och peppar
  3. Ställ in i kylen till servering

 

Ärtstomp

  1. Mixa samman alla ingredienser
  2. Smaka av med salt och peppar
  3. Ställ in i kylen till servering