Bild

Ingredienser
4 portioner
4
st
skivor tinad Miramars extra tjocka tonfiskbitar (2 st paket a 400 g)
6
st
kokta potatisar, halverade
2
st
kokta ägg, klyftade
6
st
tomater, klyftade
4
st
sardeller
1
st
rosésallad eller romansallad
2
msk
kapris
1
st
schalottenlök
12
st
svarta oliver, halverade
Dressing
1
dl
olivolja
3
msk
vinäger
1
tsk
dijonsenap
salt och peppar
Gör så här
- Pensla tonfisken med olivoljan.
- Salta och peppra bitarna.
- Stek fisken på hög värme i en torr panna.
- Fisken ska enbart stekas/grillas cirka en minut på varje sida för att få grillmönster. Fisken ska vara röd i mitten.
- Halvera potatisen, klyfta tomaterna och äggen, bryt salladen i bitar och finhacka schalottenlöken.
- Lägg upp samtliga ingredienser på ett stort fat och ringla över dressingen.
- Lägg på de halstrade tonfiskbitarna.