Ingredienser

4 portioner
4 st skivor tinad Miramars extra tjocka tonfiskbitar (2 st paket a 400 g)
6 st kokta potatisar, halverade
2 st kokta ägg, klyftade
6 st tomater, klyftade
4 st sardeller
1 st rosésallad eller romansallad
2 msk kapris
1 st schalottenlök
12 st svarta oliver, halverade
Dressing
1 dl olivolja
3 msk vinäger
1 tsk dijonsenap
salt och peppar

Gör så här

  1. Pensla tonfisken med olivoljan.
  2. Salta och peppra bitarna.
  3. Stek fisken på hög värme i en torr panna.
  4. Fisken ska enbart stekas/grillas cirka en minut på varje sida för att få grillmönster. Fisken ska vara röd i mitten.
  5. Halvera potatisen, klyfta tomaterna och äggen, bryt salladen i bitar och finhacka schalottenlöken.
  6. Lägg upp samtliga ingredienser på ett stort fat och ringla över dressingen.
  7. Lägg på de halstrade tonfiskbitarna.