Ingredienser

4 portioner
8 st kammusslor
2 st citroner
1 st apelsin
1 st röd chili
20 gram basilika (spara några blad till garnering)
1,5 st vitlöksklyftor
0,25 st gurka
0,25 st mango
0,25 st äpple
1 msk honung
1 nypa salt
8 st toastskivor
30 gram smör

Produkter

Gör så här

  1. Finriv skalet/ cest från en citron.
  2. Pressa ner saften av en apelsin, två citroner i en bunke och tillsätt det finrivna citronskalet.
  3. Kärna ur chilin, strimla tillsammans med basilika och pressa vitlöken.
  4. Skala gurka, mango, äpple och fintärna alla tre.
  5. Blanda ner hacket i bunken och tillsätt honung.
  6. Vänd ner åtta pilgrimsmusslor och smaksätt med en nypa salt, låt stå över natten.
  7. Smörstek baguettebröd/brioche/toast i tunna skivor.
  8. Servera med ceviche ovan på, garnera med basilikablad.
  9. Servera som förrätt, tapas eller på buffébordet.