Bild

Ingredienser
4 portioner
8
st
kammusslor
2
st
citroner
1
st
apelsin
1
st
röd chili
20
gram
basilika (spara några blad till garnering)
1,5
st
vitlöksklyftor
0,25
st
gurka
0,25
st
mango
0,25
st
äpple
1
msk
honung
1
nypa
salt
8
st
toastskivor
30
gram
smör
Produkter
Gör så här
- Finriv skalet/ cest från en citron.
- Pressa ner saften av en apelsin, två citroner i en bunke och tillsätt det finrivna citronskalet.
- Kärna ur chilin, strimla tillsammans med basilika och pressa vitlöken.
- Skala gurka, mango, äpple och fintärna alla tre.
- Blanda ner hacket i bunken och tillsätt honung.
- Vänd ner åtta pilgrimsmusslor och smaksätt med en nypa salt, låt stå över natten.
- Smörstek baguettebröd/brioche/toast i tunna skivor.
- Servera med ceviche ovan på, garnera med basilikablad.
- Servera som förrätt, tapas eller på buffébordet.