Bild

Ingredienser
8 portioner
800
gram
vannameiräkor kokt eller rå räka, skalad
1
st
surdegsbaguette
Marinad (alt 1 - visas i film)
2
st
vitlökar
1
st
citron
2
krm
salt
1
krm
svartpeppar
1
dl
rapsolja
2
msk
sriracha
0,5
dl
timjan
Marinad Alt 2
0,5
dl
kimchi marinad
2
st
vitlökar
1
dl
rapsolja
1
krm
svartpeppar
Mango och ananassalsa
250
gram
fryst mango
250
gram
fryst ananas
1
st
rödlök
0,5
st
röd paprika
0,5
st
grön paprika
1
st
grönt fast äpple
0,5
st
kruka valfri ört koriander, basilika, citronmeliss
1
st
lime
1
dl
sweetchili
Produkter
Gör så här
- Ta valda räkor och ta ut 8-10 st räkor
- Tina räkorna i kallt vatten
- Häll av vattnet och torka av räkorna lätt
Marinad (alt 1 se i film)
- Skala och skiva vitlöken
- Skölj av citronen och riv citronzest
- salta och peppra
- tillsätt rapsolja och sriracha
- finhacka timjan
- Häll i alla ingredienser i mixerbägaren och mixa slät
- Häll över räkorna och ställ i kylen
Marinad (alt 2)
- Skala och skiva vitlöken
- Häll i alla ingredienser i mixerbägaren och mixa slät
- Häll över räkorna och ställ i kylen
Salsa
- Tärna äpple och paprika
- Hacka rödlök
- Finriv limeskal och pressa
- Blanda limeskal, limejuice, mango, ananas och sweetchili - mixa slätt
- Häll blandningen över de hackade ingredienserna
- Strimla vald ört
- Vänd runt allt och lägg på bröd
Stek (vid val av rå räka)
- Värm upp stekpannan
- Tillsätt räkorna i dess marinad
- Stek räkorna i 2 minuter, tills tillagade
Skär bröd och lägg på de olika ingredienserna. Vill du ha mer smak starta med ett lager av vår sjögräsdipp. (se recept sjögräsdipp).