Ingredienser

8 portioner
800 gram vannameiräkor kokt eller rå räka, skalad
1 st surdegsbaguette
Marinad (alt 1 - visas i film)
2 st vitlökar
1 st citron
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl rapsolja
2 msk sriracha
0,5 dl timjan
Marinad Alt 2
0,5 dl kimchi marinad
2 st vitlökar
1 dl rapsolja
1 krm svartpeppar
Mango och ananassalsa
250 gram fryst mango
250 gram fryst ananas
1 st rödlök
0,5 st röd paprika
0,5 st grön paprika
1 st grönt fast äpple
0,5 st kruka valfri ört koriander, basilika, citronmeliss
1 st lime
1 dl sweetchili

Produkter

Gör så här

  1. Ta valda räkor och ta ut 8-10 st räkor
  2. Tina räkorna i kallt vatten
  3. Häll av vattnet och torka av räkorna lätt

 

Marinad (alt 1 se i film)

  1. Skala och skiva vitlöken
  2. Skölj av citronen och riv citronzest
  3. salta och peppra
  4. tillsätt rapsolja och sriracha
  5. finhacka timjan
  6. Häll i alla ingredienser i mixerbägaren och mixa slät
  7. Häll över räkorna och ställ i kylen

 

Marinad (alt 2)

  1. Skala och skiva vitlöken
  2. Häll i alla ingredienser i mixerbägaren och mixa slät
  3. Häll över räkorna och ställ i kylen
     

Salsa

  1. Tärna äpple och paprika
  2. Hacka rödlök
  3. Finriv limeskal och pressa 
  4. Blanda limeskal, limejuice, mango, ananas och sweetchili - mixa slätt
  5. Häll blandningen över de hackade ingredienserna 
  6. Strimla vald ört
  7. Vänd runt allt och lägg på bröd
     

Stek (vid val av rå räka)

  1. Värm upp stekpannan
  2. Tillsätt räkorna i dess marinad
  3. Stek räkorna i 2 minuter, tills tillagade

Skär bröd och lägg på de olika ingredienserna. Vill du ha mer smak starta med ett lager av vår sjögräsdipp. (se recept sjögräsdipp).
 

Bruschetta med mango- och ananassalsa