Ingredienser

4 portioner
400 gram vannameiräkor råa
2 msk sweet chilisås
8 st rispapper
8 st blad krispsallad
1 st mango
0,5 st gurka
100 gram risnudlar
100 gram böngroddar
50 gram surimisticks
1 st kruka med koriander eller basilika
1 st vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1 nypa salt
Dippsås
1 st citron
0,5 dl risvinäger
0,5 dl sweet chilisås
0,5 st crispy chili olja
2 msk sriracha

Produkter

Gör så här

  1. Snabbtina räkorna i 20-30 minuter i kallt vatten eller ta ut räkorna och tina i kyl dagen innan.
  2. Blanda alla ingredienser till dippsås och vispa ihop. Täck med plastfolie och ställ i kylen
  3. Ta fram en stekpanna och häll i rapsolja, en nypa salt och en krossad vitlöksklyfta
  4. Stek räkor i ca 2 minuter i vitlöksoljan
  5. Lägg upp räkorna på fat och låt svalna
  6. Dela räkorna på längden, så de blir smalare
  7. Skala, skär gurka och mango i stavar (ta bort mitten på gurkan)
  8. Dela surimisticks på häften och dra isär dem i strimlor
  9. Skölj salladen och skär ner i mindre blad, ca 8x3 cm
  10. Lägg upp på fat eller i skål, ställ åt sidan
  11. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen
  12. Tillsätt sweet chili såsen i nuddlarna och häll upp i en skål
  13. Blötlägg rispapper enligt anvisning på förpackningen
  14. Ta fram alla ingredienser och lägg rispappret på en fuktig skärbräda
  15. Börja med sallad, surimi, mango, gurka, nudlar, böngroddar och räkorna
  16. Lägg inte på för mycket, då blir den svår att rulla och stänga igen
  17. Servera med dippsåsen
     

 

Färska vårrullar med räkor och mango