Bild

Ingredienser
4 portioner
400
gram
vannameiräkor råa
2
msk
sweet chilisås
8
st
rispapper
8
st
blad krispsallad
1
st
mango
0,5
st
gurka
100
gram
risnudlar
100
gram
böngroddar
50
gram
surimisticks
1
st
kruka med koriander eller basilika
1
st
vitlöksklyfta
2
msk
rapsolja
1
nypa
salt
Dippsås
1
st
citron
0,5
dl
risvinäger
0,5
dl
sweet chilisås
0,5
st
crispy chili olja
2
msk
sriracha
Produkter
Gör så här
- Snabbtina räkorna i 20-30 minuter i kallt vatten eller ta ut räkorna och tina i kyl dagen innan.
- Blanda alla ingredienser till dippsås och vispa ihop. Täck med plastfolie och ställ i kylen
- Ta fram en stekpanna och häll i rapsolja, en nypa salt och en krossad vitlöksklyfta
- Stek räkor i ca 2 minuter i vitlöksoljan
- Lägg upp räkorna på fat och låt svalna
- Dela räkorna på längden, så de blir smalare
- Skala, skär gurka och mango i stavar (ta bort mitten på gurkan)
- Dela surimisticks på häften och dra isär dem i strimlor
- Skölj salladen och skär ner i mindre blad, ca 8x3 cm
- Lägg upp på fat eller i skål, ställ åt sidan
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen
- Tillsätt sweet chili såsen i nuddlarna och häll upp i en skål
- Blötlägg rispapper enligt anvisning på förpackningen
- Ta fram alla ingredienser och lägg rispappret på en fuktig skärbräda
- Börja med sallad, surimi, mango, gurka, nudlar, böngroddar och räkorna
- Lägg inte på för mycket, då blir den svår att rulla och stänga igen
- Servera med dippsåsen