Ingredienser

4 portioner
800 gram skalade vannameiräkor
4 st avocado
0,5 st lime
2 st gurkor
120 gram babyspenat
6 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
4 tsk chiliflakes
flingsalt och peppar
1 näve nötter
1 nypa koriander
Ingefärsdressing
100 ml rapsolja
2 msk riven ingefära
1 st lime
1 msk soja (välj gärna glutenfri)
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar

Produkter

Gör så här

  1. Ta valda räkor 
  2. Tina räkorna i kallt vatten
  3. Häll av vattnet och torka av räkorna lätt
     

Dressing:

  1. Riv ingefära
  2. Pressa ut saft ur lime
  3. Häll i samtliga ingredienser i mixern
  4. Mixa slätt
  5. Smaka av med salt och peppar
     

Sallad:

 

  1. Skala och klyfta avokadon
  2. Skala och skiva gurkan
  3. Lägg upp spenat, avokado och gurka
  4. Pressa limejuice över grönsakerna
  5. Smula över flingsalt
     

Räkor:

  1. Pressa vitlöksklyftor
  2. Fräs vitlök och chili i olja
  3. Lägg i räkorna och stek dem i några minuter på varje sida om de är råa.(Förkokta räkor ska bara värmas upp hastigt).
  4. Salta och peppra efter smak.
  5. Lägg upp räkorna ovanpå grönsakerna
  6. Toppa med nötter och koriander, om så önskas
  7. Ringla över dressingen
  8. Servera direkt