Bild
Ingredienser
4 portioner
800
gram
skalade vannameiräkor
4
st
avocado
0,5
st
lime
2
st
gurkor
120
gram
babyspenat
6
msk
olivolja
2
st
vitlöksklyftor
4
tsk
chiliflakes
flingsalt och peppar
1
näve
nötter
1
nypa
koriander
Ingefärsdressing
100
ml
rapsolja
2
msk
riven ingefära
1
st
lime
1
msk
soja (välj gärna glutenfri)
1
st
vitlöksklyfta
salt och peppar
Produkter
Gör så här
- Ta valda räkor
- Tina räkorna i kallt vatten
- Häll av vattnet och torka av räkorna lätt
Dressing:
- Riv ingefära
- Pressa ut saft ur lime
- Häll i samtliga ingredienser i mixern
- Mixa slätt
- Smaka av med salt och peppar
Sallad:
- Skala och klyfta avokadon
- Skala och skiva gurkan
- Lägg upp spenat, avokado och gurka
- Pressa limejuice över grönsakerna
- Smula över flingsalt
Räkor:
- Pressa vitlöksklyftor
- Fräs vitlök och chili i olja
- Lägg i räkorna och stek dem i några minuter på varje sida om de är råa.(Förkokta räkor ska bara värmas upp hastigt).
- Salta och peppra efter smak.
- Lägg upp räkorna ovanpå grönsakerna
- Toppa med nötter och koriander, om så önskas
- Ringla över dressingen
- Servera direkt