Ingredienser

4 portioner
400 gram vannameiräkor kokta
400 gram pasta (här används fusili)
1 st gullök
1 st zucchini
2 st vitlöksklyftor
2 msk skaldjursfond
2 dl torrt vitt vin
4 dl vispgrädde
0,5 msk dijonsenap
1 tsk tabasco
0,5 st kruka dill
4 msk olivolja
1 msk maizena redning ljus
100 gram riven parmesan
Salt och peppar

Produkter

Gör så här

  1. Snabbtina halva påsen med räkor i rikligt med kallt vatten i cirka 20 minuter.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Skär zucchini i tärningar.
  4. Fräs lök, zucchini och vitlök i olivolja i en stor stekpanna.
  5. Salta och peppra.
  6. Häll på vinet och låt koka ca 2 minuter. 
  7. Tillsätt grädde, skaldjursfond, dijonsenap och tabasco. 
  8. Koka upp och sjud 5 minuter utan lock.
  9. Koka pastan ca 2 minuter kortare än enligt anvisningarna på förpackningen. 
  10. Häll av, men spara 1 dl av pastavattnet.
  11. Tillsätt pastan och pastavattnet, låt få ett snabbt uppkok.
  12. Red av med maizena och häll i räkorna. 
  13. Smaka av med salt, peppar och riven parmesan.

Krämig räkpasta med dill och dijonsenap