Bild
Ingredienser
4 portioner
400
gram
vannameiräkor kokta
400
gram
pasta (här används fusili)
1
st
gullök
1
st
zucchini
2
st
vitlöksklyftor
2
msk
skaldjursfond
2
dl
torrt vitt vin
4
dl
vispgrädde
0,5
msk
dijonsenap
1
tsk
tabasco
0,5
st
kruka dill
4
msk
olivolja
1
msk
maizena redning ljus
100
gram
riven parmesan
Salt och peppar
Produkter
Gör så här
- Snabbtina halva påsen med räkor i rikligt med kallt vatten i cirka 20 minuter.
- Finhacka lök och vitlök.
- Skär zucchini i tärningar.
- Fräs lök, zucchini och vitlök i olivolja i en stor stekpanna.
- Salta och peppra.
- Häll på vinet och låt koka ca 2 minuter.
- Tillsätt grädde, skaldjursfond, dijonsenap och tabasco.
- Koka upp och sjud 5 minuter utan lock.
- Koka pastan ca 2 minuter kortare än enligt anvisningarna på förpackningen.
- Häll av, men spara 1 dl av pastavattnet.
- Tillsätt pastan och pastavattnet, låt få ett snabbt uppkok.
- Red av med maizena och häll i räkorna.
- Smaka av med salt, peppar och riven parmesan.